Ekonomi

Bank of America: Satış Tarafı Göstergesi Nisan Ayında Piyasa Duyarlılığının Azaldığını Gösteriyor

Şirket tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, Bank of America Satış Tarafı Göstergesinin (SSI) önceki iki ay boyunca arttıktan sonra Nisan ayında %54,6’ya gerilediği bildirildi.

Bu gösterge, Bank of America’nın satış tarafı analistlerinin çeşitlendirilmiş bir yatırım fonuna dahil edilmesini tavsiye ettiği hisse senetlerinin ortalama oranını izleyerek piyasa duyarlılığının tersini ölçme aracıdır.

Nisan ayında olumlu hissiyattaki azalmayı yansıtan düşüş eğilimi, muhtemelen hisse senedi fiyatlarındaki düşüş, artan uluslararası siyasi çatışmalar ve enflasyonla birlikte durgun ekonomik büyümeye ilişkin endişeler gibi katkıda bulunan çeşitli faktörlerin bir sonucuydu.

Bank of America, “Analistler geçen ay yatırımlarını hisse senedi ve tahvillerden uzaklaştırdı ve nakit varlıklarını artırdı – nakit varlıklarındaki ortalama artış 82 baz puan oldu, bu da Mart 2020’deki COVID-19 riskinin zirvesinden bu yana en önemli aylık artış” dedi.

Bank of America’ya göre, tarihsel olarak piyasa eğilimlerinin tam tersini doğru bir şekilde tahmin eden gösterge, şu anda daha kesin “Al” veya “Sat” sinyallerine kıyasla gelecekteki piyasa hareketlerinin daha az göstergesi olduğunu düşündükleri Nötr konumdadır.

“SSI’daki son düşüş, onu 15 yıllık ortalaması olan %54,7’nin hemen altına getirdi. Gösterge şu anda “Al” sinyalinin aksine “Sat” sinyalinden marjinal olarak daha fazla işaret ediyor (3,3’e karşı 3,4 yüzde puanı)” dedi. “SSI’ın mevcut seviyesi, S&P 500 endeksinin önümüzdeki 12 ay içinde +%14’lük bir tahmini fiyat getirisine işaret ediyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haberbagcilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu